Helyi közélet

2016.12.07. 06:56

Héhalomi ajándék Kárpátaljára

fenyvesi

Csoma/Héhalom. A kárpátaljai község, Csoma és a dél-nógrádi Héhalom között idén áprilisban testvér-települési megállapodás jött létre. Alig fél év elteltével a helységek már túl vannak a kölcsönös cserelátogatáson. Csoma böllércsapata részt vett áprilisban Héhalomban a II. Böllér Bajnokok Ligájában, ahol előkelő harmadik helyezést szerzett, októberben pedig egy 13 fős képviselet ismerkedett meg Héhalommal.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] Nagy örömöt okozott a dél-nógrádi község gesztusa Csomán[/caption]

A dél-nógrádiak novemberben Bakos József polgármester vezetésével immáron harmadszor látogattak ki a kárpátaljai testvértelepülésükre, ahol megtekintették a község intézményeit, megismerkedtek azok problémáival, miközben nem maradt ki a helyi nevezetességek meglátogatása sem. A héhalomiak nyári második látogatásuk során, látva a csomai iskola és az óvoda szerény felszereltségét – az akkori, sportfelszerelésből álló adomány után – ezúttal játékokat, tanszereket, munkafüzeteket és mesekönyveket vittek magukkal.

Mindezeket Szita Marianna óvodavezető és Kopó Mátyás, a héhalomi polgárőrség vezetője gyűjtötte az óvodásoknak. Bakos József polgármester pedig kollégájának, Kovács Szvitlana polgármesternek illetve Csoma önkormányzatának ajándékozott egy számítógépet.

A kárpátaljai településvezető elmondása szerint a községháza két, több évvel ezelőtt használtan kapott, számítógéppel dolgozik, melyek közül épp a napokban mondta fel a szolgálatot ez egyik. A javítás sokba kerül, így nem is jöhetett volna jobbkor az anyaországi segítség. Az óvoda is nagyon rég kapott játékokat, az idén fejeződött be a központi fűtésrendszer kialakítása, így a tanács minden forrást erre fordított.

Bakos József az ajándékozás mellett még megjegyezte: a baráti kapcsolatok mellett fontosnak tartja a községek közötti folyamatos tapasztalatcserét, egymás gondjainak megismerését, közös pályázati lehetőségek feltérképezését is.

Cz.Zentai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában