Helyi közélet

2016.09.05. 09:15

Fotós csodák a Medvesen

fenyvesi

Több mint százan vettek részt a Füleki Vármúzeumban a harmadik „Medvesi Fotós Maraton” fotókiállításának megnyitóján, ahol Agócs Attila füleki és Fekete Zsolt salgótarjáni polgármester is köszöntötte a résztvevőket, és a fotópályázat legjobbjainak is átadták a díjakat.

[caption id="" align="aligncenter" width="957"] A fődíjas kép, Arany Róbert alkotása[/caption]

 Fülek–Salgótarján. Idén is népszerű volt a „Medvesi Fotós Maraton”, amelyet még a nyáron rendeztek meg a Medves-hegységben. Közép-Európa egyik legnagyobb természetfotós rendezvényén a több mint négyszáz résztvevő több ezer felvételt készített a határon túlra is átnyúló tájegységről.

Mint Drexler Szilárd, a rendezvény szervezője elmondta, a „Medvesi Fotós Maraton„ idén is több volt, mint egyszerű fotós rendezvény: felhívta a figyelmet a tájvédelemre, a Medves táji és természeti látnivalóira, a világ első határon átnyúló geoparkjának, a Novohrad–Nógrád Geoparknak az értékeire, a határon átnyúló együttműködések jelentőségére.

„Ez a táj a miénk, ez az otthonunk, mindannyian büszkék vagyunk rá” – hangsúlyozta a Drexler Szilárd, aki megköszönte mindazok munkáját, akik segítették a fotós maraton lebonyolítását.

A rendezvényhez fotópályázat kapcsolódott, amelyre 86 résztvevő összesen 382 felvételt küldött be. A képekből állították össze a vándorkiállítást, amelynek füleki megnyitóján adták át a legjobbaknak járó jutalmakat.

***

[caption id="" align="aligncenter" width="958"] Arany Róbert, a fődíjas fotó alkotója (balról), Agócs Attila füleki és Fekete Zsolt salgótarjáni polgármester[/caption]

A fotópályázat díjazottjai. Fődíj: Arany Róbert. Emberek kategória: 1. Arany Róbert, 2. Lőrincz Bence, 3. Somogyi László. Élővilág: 1. Filius Balázs, 2. Tódor Sándor, 3. Kovács Kolos. Táj: 1. Arany Róbert, 2. Kovács Bodor Sándor, 3. Zelkó Csilla. Közönségdíj: Szilágyi Patrícia. Ifjúsági különdíj: Zsélyi Bora. Földtani különdíj: Gyöngyösi János. A legjobb szlovákiai fotós: Tóth Gergely. A Bükki Nemzeti Park különdíjasa: Bodrogi László. Várak, kastélyok Magyarországon és a Gödöllői Királyi Kastély különdíja: Szabó Béla, Csordás Ildikó. A Tarjáni Városlakó Magazin különdíja a legeredményesebb fiatal salgótarjáni fotósnak: Babus Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában