Helyi közélet

2016.09.26. 09:36

A BP új szolgáltató központot hoz létre Szegeden

fenyvesi

A BP (British Petrol) 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Budapest-MTI. A miniszter kiemelte: a fiatalok itthon maradásának lehetőségét, a versenyképes jövedelmet biztosító beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint támogatást nyújt. Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta: 2020-ig 500 magasan képzett új munkatársat alkalmaznak a szegedi szolgáltató központban. Emlékeztetett arra, hogy 2009-ben Budapesten hozták létre szolgáltatói központjukat, a magyar munkatársak elkötelezettsége, kiváló munkája alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a BP (British Petrol) beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. szeptember 26-án. A BP 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre. MTI Fotó: Bruzák Noémi[/caption]

Elmondta, a szegedi helyszín mellett szólt a megfelelő üzleti környezet, az egyetem jelenléte, az autópályán történő könnyű megközelítés, valamint a jó együttműködés a helyi hatóságokkal. Szijjártó Péter kiemelte: az Egyesült Királyság Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere, az 5. legtöbb beruházás innen érkezett az országba. A miniszter hangsúlyozta: a BP mostani beruházása mutatja a magyar gazdaság fejlődésének dimenzióváltását, 2010-ben a magyar kormány az iparosítást, a munkahelyteremést tűzte ki célul, a sikeres stratégia révén jelenleg 4,3 millió ember dolgozik Magyarországon. Kifejtette, új elvárás, hogy a munkahelyteremtésben a mennyiség mellett a minőségi szempontok is érvényesüljenek, minél több, magas hozzáadott értéket képviselő, kutatás-fejlesztés által vezérelt, innovatív munkahely jöjjön létre Magyarországon. Ezt az elvárást a szolgáltatóközpont-ágazat teljesíti, mert alapvetően fiatal, jól képzett, diplomás magyar szakembereket foglalkoztat versenyképes keresetek mellett - fejtette ki Szijjártó Péter.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Botka László, Szeged szocialista polgármestere, B. Nagy László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Richard Hookway, a BP globális üzleti szolgáltatások és IT területének operatív igazgatója (b-j) a BP (British Petrol) beruházásáról tartott sajtótájékoztató után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. szeptember 26-án. A BP 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre. MTI Fotó: Bruzák Noémi[/caption]

A miniszter kitért arra, hogy Magyarországon 90 szolgáltató központ működik, 40 ezer magyar munkavállalót foglalkoztat, a szolgáltatóipar a beruházás ösztönzésben az autóipar után a legsikeresebb ágazat. Szijjártó Péter szólt arról: az Európai Unió előtt álló történelmi kihívások között szerepel a britek kilépése. Szerinte a brit kilépés Európa számára gazdasági és politikai veszteséget okoz, magyar elvárás, hogy a kilépésről a tárgyalások kellő előkészítés után kezdődjenek. A tárgyalásokon a közép-európai érdeket érvényesíteni kell, azt, hogy a kilépő Nagy-Britannia és az Európai Unió között a kereskedelmi, gazdasági, befektetési kapcsolatokat a lehető legkevesebb tényező akadályozza, illetve megvédjék a Nagy-Britanniában dolgozó munkavállalók érdekeit - mondta. Botka László, szegedi polgármester megköszönte a BP bizalmát, és kiemelte: egyetemi városként fontos számukra, hogy hosszú távon versenyképes karriert tudjanak adni a végzősöknek. A szegedi polgármester elmondta: a városban több olyan projekt is fut, amelyek révén két éven belül több mint 30 ezer négyzetméter A-kategóriás iroda terület létesül. Hozzátette: az egyetemmel összefogva a közgazdasági karon a BP igényeinek megfelelő, speciális képzést indul. Szeged kitörési pontnak tekinti a tudásalapú gazdaságot, az elmúlt egy évtizedben sikert értek el az IT-ipar és a szolgáltató központok betelepítésében - mondta Botka László. A BP tájékoztatása szerint a budapesti és a leendő szegedi üzleti szolgáltató központjaik (GBS Europe) 13 nyelven nyújtanak széles körű szolgáltatás a vállalat ügyfeleinek egyebek közt pénzügy, számvitel, beszerzés, adó, humán erőforrás, tőzsdei kereskedés támogatása és ügyfélszolgálat területen. A budapesti központban a BP honlapja szerint több mint 1200 embert foglalkoztatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában