Helyi közélet

2016.08.08. 03:09

Már csaknem húsz halottja van Mexikóban az Earl trópusi viharnak

fenyvesi

Eddig tizennyolc ember halt meg Mexikó keleti részén az Earl trópusi vihar miatt, a heves esőzések által okozott földcsuszamlásokban.

Mexikóváros-MTI/Reuters/Hszinhua. A hurrikánból trópusi viharrá szelídült Earl tizenhárom mexikói államban okozott heves esőzéseket.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Guatemalában is pusztított a vihar. A guatemalai Országos Katasztrófaelhárítási Koordináció (CONRED) által közreadott képen egy összeomlott híd a guatemalai Melchor de Mencosban 2016. augusztus 4-én, miután az Earl trópusi vihar végigsöpört a közép-amerikai országon. (MTI/EPA/CONRED)[/caption]

Legalább nyolcan haltak meg vasárnap a Pueblo állambeli Huauchinango városában és tízen vesztették életüket a szomszédos Veracruz államban a lezúduló sárlavinákban. Gabriel Alvarado, Huauchinango polgármestere azt mondta, hogy a városban az áldozatok száma növekedhet. A földcsuszamlások több mint kétszáz ember otthonában okoztak károkat. A hurrikán helyi idő szerint péntekre virradóra csapott le Veracruzra óránkénti 65 kilométeres széllökések kíséretében, 1600-nál több házban okozott károkat, mintegy 8200 ember került bajba miatta. Tizenöt folyó lépett ki a medréből, vízszintjük még emelkedik, ezért a veszélyhelyzet nem múlt el. Mielőtt a szélvihar Mexikóba ért, végigsöpört Belizén, ott is súlyos károkat okozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában