Helyi közélet

2016.07.14. 08:29

„Süssük meg” Magyarországot!

fenyvesi

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg Nádújfalu községrészben július 16-án, szombaton a hagyományos Palacsinta fesztivált.

Mátraterenye-Nádújfalu. A szervezők célja, hogy minden évben egyre színvonalasabban tudják kiszolgálni az eseményre látogatókat, és mindig valami különlegeset tegyenek hozzá az előző évihez képest.

[caption id="" align="aligncenter" width="2592"] Fotó: Gyurkó Péter (archív)[/caption]

Ennek kézzelfogható jele is van, hiszen Mátraterenye már három országos palacsinta rekord hivatalos csúcstartója. Idén még nagyobb kihívás elé nézhetnek azok, akik palacsintát szeretnének készíteni. A szervezők várják azoknak a csapatoknak a jelentkezését, akik éreznek magukban annyi kreativitást, hogy elkészítsék palacsintából a kilenclyukú hidat, egy pulikutyát, Rubik-kockát, vagy akár a saját települése templomát esetleg kocsmáját az eddigi legszínvonalasabb palacsinta versenyre.

[caption id="" align="aligncenter" width="2816"] Fotó: Gyurkó Péter (archív)[/caption]

A lényeg az, hogy olyat készítsenek a versenyző csapatok, ami Magyarországhoz köthető. Mindezek mellett színes gasztronómiai és kulturális forgatag várja a rendezvényre ellátogató közönséget. A kulturális programok délben kezdődnek. A színpadi műsorok vezetője Ihos József, ismertebb nevén Kató néni lesz. A palacsinta fesztivált megnyitója 13 órakor kezdődik, ahol köszöntőt mond Gecse László polgármester, valamint Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. Ezt követően Kató néni műsorán szórakozhatnak az eseményre látogatók. Ezután a színpadot hosszú-hosszú órákra ellepik a különböző tánccsoportok, egyesületek, hagyományőrzők, énekesek és még sokan mások is, annak érdekében, hogy szórakoztassák a közönséget.

[caption id="" align="aligncenter" width="2816"] Fotó: Gyurkó Péter (archív)[/caption]

Az este fénypontjaként 21 órától Péter Szabó Szilvia élő koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők. 22.30 órától pedig indul a Palacsinta Retro Disco. Aki csak teheti látogasson el a hetedik palacsinta fesztiválra és „süsse meg” Magyarországot, vagy kísérje figyelemmel a legkreatívabb palacsintasütő csapatok munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában