Helyi közélet

2016.07.14. 06:23

Kaliforniának nem felel meg a 3,0 literes VW dízelmotorok átalakítása

fenyvesi

A kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal elutasította a Volkswagen 3,0 literes dízelmotorokra tett javítási javaslatát.

Sacramento. A hivatal döntése a Kaliforniában értékesített 3,0 literes dízelmotorral szerelt és a 2009-2016-ban készült Volkswagen, Audi és Porsche autókra vonatkozik, összesen mintegy 16 ezerre.

[caption id="" align="aligncenter" width="624"] Találó illusztráció a BBc-n Fotó: bbc.com[/caption]

A CARB (California Air Resources Board) elutasításának indoklása szerint a Volkswagen átalakítási terve nem tartalmazza sem az emissziós értékeket manipuláló szoftver, sem javításának pontos leírását, illetve nem számszerűsíti az átalakításnak a motor hatékonyságára és üzemi paramétereire gyakorolt hatását. A hatóság a Volkswagen átalakítási tervét az idén februárban hasonló indokokkal egyszer már elutasította. A Volkswagen által azóta szolgáltatott információk a jelek szerint nem győzték meg a kaliforniai környezetvédelmi hivatalt. Az Egyesült Államok szövetségi környezetvédelmi hivatala, az EPA (Environmental Protection Agency) egyetértett a CARB döntésével. Szóvivője közölte: a Volkswagen nem nyújtott be elfogadható javaslatot a 3,0 literes dízelmotor átalakítására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában