Helyi közélet

2015.05.11. 15:29

Törökországban járt a bátonyterenyei küldöttség

fenyvesi

Giresun/Bátonyterenye. Kissé hűvös időjárással, de annál melegebb szeretettel várták Bátonyterenye Város Önkormányzatának - Comenius Regiós- küldöttségét a napokban a törökországi Giresunban. A Fekete tenger parti városba immár harmadik alkalommal látogattak el az „Esélyegyenlőség oktatása tanárok számára „projekt találkozóra. Bemutatták azon tevékenységeiket, amelyeket a lányok motivációja és az esetleges hátrányos megkülönböztetésének megszüntetése érdekében dolgozott ki a két ország programba bevont tantestülete. Emellett meglátogatták a résztvevő általános és középiskolákat, valamint a pályaválasztási tanácsadó szervezetet is. Kipróbálhatták azokat a tesztelési módokat, amelyeket a fogyatékkal élő tanulók számára fejlesztettek ki, és tapasztalatokat szerezhettek arról, hogyan sikerül a felzárkóztatásuk. A bátonyterenyei küldöttség bemutatta a Magyarországon olyan népszerű „Lányok napja „rendezvénysorozat eredményeit is, amellyel a lányok tudományos és műszaki pályák iránti érdeklődését akarják fokozni.

A török testvériskola leány diákjai a biológiai tanulmányaikat reprezentálták az ottani ehető növények, gombák bemutatásával, illetve szociológiai témájú projektjüket a mogyoró szedésen dolgozó vendégmunkások és gyerekeik életéről készült riportjukkal. Ezt követően közös kirándulás következett Orduban, megismerve a Jason nevű görög felfedező partraszállási helyét és a róla elnevezett templomot. Mint mondják nagyon élvezték a szíves vendéglátást, az érdeklődő kollégákat és az autentikus zenei bemutatót.

[caption id="" align="aligncenter" width="653"] Harmadszor járt a bátonyterenyei delegáció a Fekete-tenger partján[/caption]

"Küldöttségünket a város alpolgármestere fogadta, a találkozás során megerősítette szándékukat, hogy testvérvárosi kapcsolatokra törekednek Bátonyterenyével és meghívta a jövő évi Cseresznye fesztiválra városunk néptánc együttesét is" - emelte ki a projekt koordinátora. Bocsok Józsefné ismertette azt is: a látogatáson a küldöttség tagjai, Bátonyterenye alpolgármesterei mellett pedagógusok, pedagógiai munkát segítők workshoppon is együtt dolgozhattak a török kollégákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában