Pásztó

2018.05.26. 19:07

Loptak egy kukát, abban vitték el a lopott szajrét

A Pásztói Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 28 éves férfival és egy 22 éves nővel szemben, akik egy vegyesbolt raktárából vittek el válogatás nélkül különféle árucikkeket, amelyek nagy részét az egyik szomszédos ingatlanról ellopott szemetes kukában szállították el a helyszínről.

A vádlottak 2017. december 29-én délután céltalanul sétáltak lakóhelyükön, amikor elhatározták, hogy úgy szereznek pénzt a közelgő szilveszterre, hogy a vegyesbolt raktárából fognak értékeket eltulajdonítani. Bementek az akkor is nyitva tartó bolt hátsó udvarára, ahol a raktárként használt garázsban különféle tárgyakat – többek között két gázpalackot, cipőt, mécsest, láncfűrészt és 1400 darab eldobható műanyag poharat – gyűjtöttek össze és azokat több fordulóval az utcára vitték.

A gázpalackok elvitelével egy arra járó ismerősüket bízták meg, míg a láncfűrész és a többi, kisebb méretű dolog elszállításának megkönnyítése érdekében a közeli szomszéd udvaráról egy nagy méretű kukát loptak el, azt megpakolták, és maguk után húzva távoztak.

A vegyesbolt tulajdonosa röviddel a lopás elkövetése után észlelte azt, és hívta a rendőröket, míg fia az elkövetők után indult, akiket hamarosan utol is ért, és tőlük a lopott dolgokat visszavette. A két gázpalackot pedig az egyik vádlott házában foglalta le a rendőrség, így az okozott kár megtérült.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés, míg a nővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában