Vádemelés

2024.04.04. 10:16

Talicskával tolták volna el a szajrét, az Ipolyon át menekültek a csendőrök elől a tolvajok

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik egy szlovákiai telephelyről loptak fémalkatrészeket, majd a zöldhatáron át menekültek haza a szlovák csendőrök elől.

Nool.hu

A menekülés közben hátrahagyott talicska, benne a zsákmányolni kívánt alkatrészek

Fotó: Police.hu

A vádirat szerint a határmenti településen élő vádlottak még 2021. július 23-án behatoltak a szlovákiai Inám (Dolinka) település külterületén található öntöző- és szivattyútelepre, onnan eltulajdonították egy villanymotor réz tekercselését, melyet még aznap egy magyarországi színesfém-átvevőhelyen 96 ezer forintért értékesítettek - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Néhány nappal később visszatértek a telephelyre, ezúttal már egy talicskát is magukkal vittek, abban akarták eltolni a villanymotorhoz tartozó, vasból készült gépalkatrészeket, burkolati elemeket, valamint egy kapcsolószekrény borítását. Ez alkalommal a szlovák csendőrök észrevették és megpróbálták őket elfogni, a férfiak azonban a lopott árukat hátrahagyva az Ipolyon keresztül visszamenekültek Magyarországra.

A vádlottak által eltulajdonított réz- és vasalkatrészek fémkereskedelmi engedélyköteles anyagok, így a Balassagyarmati Járási Ügyészség nemesfémre elkövetett lopás bűntettével vádolta meg őket. Mindannyiukkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és vagyonelkobzás az ügyészi indítvány. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában