Bűncselekmény

2024.03.06. 16:18

Visszahúzta a szíve a börtönbe: szabadulása után többször is lopott a diósjenői férfi

Nem sokáig élvezte a szabad levegőt az a 20 éves, Diósjenőn élő fiatalember, aki szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el.

Nagy Orsolya

Több helyre is betört a frissen szabaduló férfi

Forrás: Police.hu

Az üggyel kapcsolatban Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense úgy fogalmazott: a 20 éves férfit több bűncselekmény elkövetése után, február 28-án, szerdán fogták el a rétsági rendőrök, majd őrizetbe is vették.

– A férfi a rendőrségi fogdából szabadulása után, március 1-jén, hajnalban betörte egy pékség ajtajának az üvegét Salgótarjánban, és elvitte az üzletből a pénztárgépet, benne 20 ezer forint váltópénzzel. A tettes 60 ezer forint lopási és 100 ezer forint rongálási kárt okozott a tulajdonosnak. Szintén ezen az éjszakán a városközpontban betörte két személygépkocsi oldalüvegét, de azokból semmit nem tudott elvinni. Egy harmadik, nyitott ajtajú autóból egy zenedobozt emelt el 15 ezer forint értékben, amelyet egy ismeretlennek adott el – közölte Király-Kollár Ramóna.

Hozzátette: a férfi az így szerzett pénzből hazaindult. Rétságon leszállva a buszról a helyi barátaival italozni kezdett, hogy megünnepelje szabadulását, de hamar elfogyott a muníció a bulizáshoz, így ismét útra kelt. Még ezen az estén Rétságon nézett ki egy büfé falatozót. Betörte a bejárati ajtóüvegét, így bejutott az épületbe, ahonnan pénzt, szeszes italokat és egy mobiltelefont vitt el közel 230 ezer forint értékben. A rongálással pedig 50 ezer forintos kárt okozott.

A sajtóreferens kiemelte: a tettes tovább folytatta a bulizást a barátainál Rétságon, de másnap este ismét lopási szándékkal visszatért ugyanahhoz a büféhez. Újra megpróbálta betörni az időközben ideiglenesen megjavított bejárati ajtót, azonban megzavarták őt, így üres kézzel menekült el egy közeli ház udvarára, ahol egy nyitott autót talált, benne az indítókulccsal. A 20 éves fiatalember a járművet elkötve, a szántáson keresztül próbált egérutat nyerni az őt már kereső rendőrök elől, de a kocsival árokba hajtott, és megsérült. Még ekkor sem hagyott fel a meneküléssel, és próbált elfutni, azonban a rétsági járőrök elfogták.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a baleset során szerzett sérülései miatt a rendőrök intézkedtek a férfi orvosi ellátásól, majd őrizetbe vették, végül pedig kezdeményezték a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában