Bűncselekmény

2024.03.06. 10:56

Újabb kállói tolvajt csíptek nyakon a nógrádi rendőrök

Őrizetbe vették a pásztói nyomozók azt a 17 éves kállói fiút, akit több, helyben elkövetett lopással gyanúsítanak.

Nagy Orsolya

Újabb szarkát fogtak a nógrádi rendőrök a napokban. Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunknak elmondta, hogy a fiatalember még február 28-án, csütörtökön, az éjszakai órákban a szintén 17 éves társával a csukott, de nem zárt kapun keresztül bement Kálló egyik házának a kertjébe, és a nyitott féleresz alól egy márkás láncfűrészt vitt el, amelyet még aznap este helyi ismerősének eladott hatezer forintért.

Hozzátette: a gyors pénzkereseten felbuzdulva a fiatalkorú később egyedül tért vissza a házhoz, és benzines kismotort, kompresszort, valamint elektromos szerszámgépeket lopott el, amelyeket egy elhanyagolt telken elrejtett, és apránként valós értékének töredékéért el is adott. Ezzel a sértettnek 400 ezer forintos kárt okozott, amely az elkövető elfogása után lefoglalt értékek visszaadásával nagyrészt megtérült.

A sajtóreferens kiemelte továbbá: ugyanez a fiú egy másik társával napokkal később, kétszer is betörte a település egyik felújítás alatt álló házának a bejárati ajtaját, de csak egy szarvasaganccsal távozhatott sietve, mert a tettet a biztonsági kamerának köszönhetően végignéző háztulajdonos a technikai eszközön keresztül rászólt: „Úgyis elkaplak!” Ott a fiatalkorú a lopással kétezer, a rongálással pedig tízezer forintos kárt okozott.

Király-Kollár Ramóna kifejtette továbbá: a rendőrök a 17 éves elkövetőt gyanúsítják továbbá azzal is, hogy tavaly október közepén a helyi köztemető drótfonat kerítését 32 méteren lebontotta, elvitte, majd eladta egy helybeli nőnek, 50 ezer forintos kárt okozva ezzel az önkormányzatnak.

Király-Kollár Ramóna arra is kitért, hogy a nyomozók a beszerzett adatok alapján március 1-jén fogták el a kállói fiatalkorút, a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában