Bűncselekmény

2024.03.05. 11:49

Tizenéves tolvajokat fogtak a rendőrök Kállón

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói elkaptak egy elfogatóparancs alapján körözött 18 éves férfit, aki több vagyon elleni bűncselekményt követett el a településen.

Nagy Orsolya

Több mindent is lopott a két fiatal

Forrás: police.hu

Az üggyel kapcsolatban Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a megalapozott gyanú szerint a férfi és 16 éves testvére február közepén a településen kifeszítette az egyik családi ház bejárati ajtaját, majd onnan fűkaszát és sövényvágót vittek el, amit aztán értékesítettek is.

– Nem sokkal később ugyanezzel a módszerrel egy másik ingatlanba is betörtek, mivel azonban ott értéket nem találtak, ezért kitörték a melléképület ablakait, majd onnan kéziszerszámokat loptak el. A két tolvaj később egy udvarról lopott fát, valamint egy épületből tisztító- és tisztálkodószereket, valamint csaptelepet és vízszereléshez használt eszközöket vittek magukkal – közölte a sajtóreferens.

Hozzátette: a tolvajok a zsákmányolt értékek egy részét eladták, amit megélhetésükre költöttek. A rendőrök a lopott tárgyak egy részét megtalálták és le is foglalták.

Tamás-Kovács Andrea arra is kitért, hogy a pásztói rendőrök az idősebbik körözött férfit elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Fiatalkorú testvérét jelenleg is keresik a nyomozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában