Tárgyalóterem

2024.03.18. 19:50

Új elmeorvosi vizsgálatot kért a balassagyarmati orvoskéselő védője

Nem született egyelőre jogerős ítélet a napokban a Fővárosi Ítélőtáblán annak a férfinak az ügyében, aki 2021 szeptemberében a balassagyarmati nyílt utcán késelte meg haragosát, egy közismert fogorvosnőt – tájékoztatta portálunkat az ítélőtábla.

Hegedűs Henrik

A férfi tizenhárom alkalommal szúrta meg a fogorvosnőt

Forrás: police.hu

Az ügy fejleményeivel korábban többször foglalkoztunk portálunkon. Mint ismeretes, 2021. szeptember 17-én egy nem megfelelő fogászati beavatkozás miatt indított per okán jelent meg a későbbi vádlott a Balassagyarmati Járásbíróságon, ahol azt kérelmezte, mivel életviteli nehézségei támadtak, szüneteltessék a folyamatban lévő eljárást, ehhez azonban az alperes doktornő és ügyvédje nem járult hozzá. A feldúlt férfi a tárgyalóteremből kilépve visszaszólt: „Majd odakint a perköltséget lerendezzük!”

Ezután autójával a fogorvos lakásához hajtott, ott megrongálta a kaputelefont és bezúzta a terasz üvegajtaját. Visszatérve a belvárosba felfedezte haragosa gépjárművét, és egy nála lévő búvárkéssel kiszurkálta a gumikat. A szúróeszközt azonban nem tette vissza a helyére, hanem a Civitas Fortissima téren megvárta a bíróságról távozó orvost és jogi képviselőjét, majd az ügyvédet félrelökve számonkérő szándékkal a nő elé állt. A késsel hastájékon szúrta a sértettet, aki ettől a földre esett, ám a tettes ott sem állt le, a hölgyet test-szerte további tizenhárom alkalommal megsebezte. A cselekmény után a helyszínen bevárta a kiérkező rendőröket, akik előállították a közeli rendőrkapitányságon. 

A fogorvosnő életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, életveszélyes sérüléseibe kis híján belehalt.

Elkeseredett volt, gyermekét is elvesztette

A Balassagyarmati Törvényszéken a 2023-ban megtartott tárgyalások során a vádlott elismerte bűnösségét, de sorozatosan arra hivatkozott, hogy az elrontott fogászati kezelés miatt elvesztette búvári állását, nehéz anyagi helyzetbe került, ráadásul időközben a súlyosan fogyatékos gyermeke is meghalt, ezek a körülmények indokolták fokozott elkeseredettségét. 

A tanúvallomások, bizonyítékok, szakértői vélemények alapján a törvényszék 2023. szeptember 20-án hozta meg elsőfokú ítéletét, ebben emberölés kísérlete és kétrendbeli rongálás miatt halmazati büntetésül hét év négy hónapi időtartamú börtönre ítélte a vádlottat azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A tárgyalás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódott

Miután a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, a tárgyalás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódott a napokban. "Az ügyben egyelőre nem született döntés, mivel a védő egy új elmeorvosi vizsgálatot kért, aki megállapítaná, hogy a Balassagyarmati Törvényszéken miért ütközött ellentmondásokba a két korábbi szakvélemény – tájékoztatta portálunkat az ítélőtábla. Mindez azért lenne fontos, mert a vádlott a vallomásában azt állította, a szúrás pillanatában teljesen elsötétedett előtte a világ, ami kiváltképp befolyásolhatja a végső büntetés mértékét. Az ítélőtábla érdeklődésünkre közölte: az indítványt elfogadták, így halasztódik a jogerős ítélet kihirdetése. Újabb tárgyalás várható, amint elkészül a szakértői vélemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában