Figyelmeztetés

2024.03.04. 15:55

Nógrádiak, figyelem! – lopást követ el, aki engedély nélkül viszi haza az elhullajtott agancsot

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy lopást követ el az, aki engedély nélkül visz haza elhullajtott agancsot.

Nool.hu

Az ellenőrzés során a szakemberek jogsértést nem tapasztaltak

Forrás: Police.hu

Beköszöntött az agancshullajtás ideje. Azt azonban sokan nem tudják, hogy az elhullajtott agancsot nem szabad ingyenes erdei szuvenírnek gondolni, felszedni, majd elvinni, hiszen azoknak akár egyetlen darabja is csak engedéllyel vihető haza törvényesen – hívta fel a figyelmet Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: ezt szem előtt tartva február 29-én, csütörtökön, a délelőtti órákban Mester Gábor, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Körzeti Megbízott Alosztály vezetője, Nagy Szabolcs, körzeti megbízott csoportvezető és Zám Zalán, a Nógrád-Cserháti Vadgazdálkodási Tájegység fővadásza tartott közös ellenőrzést Nádújfalu és Mátranovák térségében. Az ellenőrzés során jogsértést nem tapasztaltak.

– Akik engedély nélkül gyűjtik és hazaviszik az agancsot, azok ellen – annak értéke alapján – a rendőrség lopás miatt szabálysértési vagy büntetőeljárást indít – emelte ki Buda Gábor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában