Kábítószer

2024.03.25. 15:23

El volt tiltva a járművezetéstől és drogot is találtak a rendőrök a mátraverebélyi fiatalnál

Járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt ült volán mögé az a férfi, akinek az autójában és a ruházatában még kábítószert is találtak a rendőrök a közelmúltban.

Nagy Orsolya

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a településen lévő Könyves Kálmán úton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak 26 éves sofőrjét a napokban – közölte Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: az intézkedés során kiderült, a férfi úgy vett részt a közlekedésben, hogy el volt tiltva a járművezetéstől, azonban ez még csak a kisebbik gond volt. – Az autó és a férfi ruháinak átvizsgálása során a rendőrök 14 kis alufóliás csomagot, továbbá egy darab barna anyagmaradvánnyal szennyezett szívószálat találtak. Azonnal felmerült annak a gyanúja, hogy a pakkok tiltott szert tartalmaznak. Azok kibontása után a hatóság tagjai fehér, kristályos, droggyanús anyagra leltek, amely a bűnügyi technikus által elvégzett gyorsteszten metadonra pozitív jelzést mutatott. A gyanú be is igazolódott, ugyanis a férfinál talált 24,5 gramm anyag kábítószernek minősül – emelte ki Tamás-Kovács Andrea.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a rendőrök a kristályos port tartalmazó pakkokat és a szívószálat lefoglalták, majd előállították a mátraverebélyi lakost, akit ki is hallgattak. A férfi végül elismerte a bűncselekmények elkövetését, így a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában