Kutyakiképzés

2024.03.13. 10:33

Börtönbe mentek a szolgálati ebek, a szomszédban gyakoroltak a nógrádi rendőrök (videó)

Nem mindennapi helyszínen gyakoroltak négylábú társaikkal a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői. A váci börtönben fegyelmező és az őrző-védő, nyomkövetési és kábítószer-keresési gyakorlatokat végeztek.

Nool.hu

Kutyáikkal gyakoroltak a nógrádi rendőrök a büntetés-végrehajtási intézményben

Fotó: Police.hu

A Váci Fegyház és Börtön területén szervezett képzést a Büntetés-végrehajtási Intézet IV. számú agglomerációja. A rendezvényre a nógrádiak is meghívást kaptak - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az egész napos tréninget dr. Nagy László büntetésvégrehajtási dandártábornok, a IV. Számú Agglomerációs Központ vezetője nyitotta meg, majd a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella dandártábornok és a Váci Fegyház és Börtön parancsnoka, Nagy Balázs István ezredes köszöntötte a megjelenteket.

Különböző szituációkat gyakoroltak

Ezt követően a képzés reggel a kutyavezetők elméleti felkészülésével kezdődött, a nap folyamán munkatársaink a büntetés-végrehajtási kollégáikkal együtt különböző szituációkat is gyakoroltak. A rendőri feladatok hatékony ellátásához és az ebek szakszerű alkalmazásához elengedhetetlen a kutyás kollégák és szolgálati állataik rendszeres tréningje - teszi hozzá a közlemény. 

A Vácon megszervezett képzésen a kutyavezetők és a büntetés-végrehajtási munkatársak közösen készítették fel az ebeket a fegyelmező és az őrző-védő gyakorlatok szakszerű végrehajtására, valamint az eredményes nyomkövetési és kábítószer-keresési képességekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában