Vádemelés

2024.02.15. 11:01

Szabad a garázda, pénzbüntetéssel megúszhatják a verekedést a rimóci fiatalok

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt három fivér ellen, akik több embert is megvertek egy rimóci presszó udvarán.

Nool.hu

A rendőrség felvételén a presszó belső udvara látható, ahol a vádbéli cselekmény történt

Fotó: Poloce.hu

A vádirat szerint a 24, 21 és 14 éves fivérek 2021. július 31-én este a házuktól nem messze lévő presszóban szórakoztak, eközben a legfiatalabb fiú beleivott egy ismerőse italába, majd azt el is vette tőle, ezért szóváltásba keveredtek - közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A fiú megragadta a sértett pólóját, majd ököllel megütötte és ellökte őt. A földre került férfit meg is rúgta, miközben a sértettet a középső testvér is bántalmazni kezdte. Ekkor két vendég sietett a fekvő férfi segítségére, szétválasztották a verekedőket, majd az egyik segítő kiment a presszó elé, ahová utána lépett a legidősebb fivér, és egy körülbelül másfél méter hosszú, tömör fanyéllel fejen ütötte.

A közleményben kifejtik: a testvérek ellen csoportos garázdaság, a legidősebb vádlott ellen ezzel halmazatban súlyos testi sértés kísérlete a vád. A két idősebb fiúval szemben pénzbüntetést, a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyeletet indítványozott az ügyészség. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában