Gyász

2024.02.19. 12:33

Holttestet találtak a túrázók a Börzsönyben

Vasárnap kora délután túrázók jelentették be, hogy a Kovács patakban – a piros kereszt közelében – egy holttestet találtak. A hívás a katasztrófavédelem nógrádi ügyeletére érkezett, majd azonnal riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot.

Lászlók Judit

Körülményes volt megközelíteni a helyszínt

Forrás: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat honlapján található közlemény szerint, a helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg, aki feltehetőleg már hosszabb ideje életét veszthette. A helyszín a túra útvonalakhoz képest távolabb volt, feltehetően ezért nem vette észre senki korábban. Azok a túrázók, akik vasárnap rátaláltak, teljesen véletlenül tévedtek lejjebb a turistaútról.

Körülményes volt a helyszín megközelítése

„A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése. További nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért ismét hasznosnak bizonyultak a strapabíró a Cat S75 műholdképes telefonok. " – írták a szakemberek. 

Hozzátették, hogy a késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait. 

Közigazgatási eljárásban nyomoznak

Mint az a közleményből kiderült: a körülményeket a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja. Ez azt jelenti, hogy kizárták az idegenkezűség nyomait. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában