Letartóztatás

2024.02.09. 17:25

Beteg kislányára hivatkozva kért pénzt többektől a csaló

Budapesti búvóhelyén fogtak el a rendőrök a minap egy régóta keresett balassagyarmati bűnözőt. A nyugat-nógrádi városban terjedő hírek szerint a B. Gábor néven azonosított férfi többeket átvert az elmúlt időszakban és a keresztnevével is trükközött.

Nool.hu

„A Balassagyarmati Rendőrkapitányság, valamint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai február 6-án fogták el budapesti búvóhelye előtt a 44 éves balassagyarmati B. Gábort, aki ellen a Balassagyarmati Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot, mivel a jogerősen kiszabott 3 év 6 hónap börtönbüntetését nem kezdte meg” – tájékoztatta szerkesztőségünket a férfi elfogásáról és annak előzményeiről a megyei főkapitányság. Megtudtuk azt is, hogy jelenleg is folyik eljárás a férfi ellen csalás vétség elkövetése miatt.

„Munkatársaink előállították B. Gábort a rendőrkapitányságra, majd átkísérték a büntetés-végrehajtási intézetbe. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a körözöttek tartózkodási helyének megállapítására és elfogásukra” – emelték ki az esettel kapcsolatos közleményben.

Híre ment Gyarmaton B. Gábor elfogásának

A nyugat-nógrádi városban hamarosan beszédtéma lett a férfi elfogása. Az egyik helyi Facebook-csoportban többen is arról írtak, hogy a körözött és elfogott B. Gábor korábban kisebb-nagyobb pénzösszegeket kért kölcsön tőlük, és rendszerint a lánya betegségére és nehéz anyagi helyzetére hivatkozott. Persze azóta sem adta meg a tartozását, hiába szólították fel arra többször is.

„Tőlem is kért pénzt a beteg lányára hivatkozva. Természetesen nem adta meg. Egyik kolléganőmtől is kért, de ő szerencsére nem adott neki. (...) „Én is adtam, azt hittem, hogy tényleg a kislányának kell. (...) „Engem letiltott, amikor kértem, adja meg a 40 ezres tartozását, sőt, a barátaimnak is tartozik” – sorakoznak a panaszos kommentek.

A hozzászólások között többen is arra biztatták egymást, tegyenek feljelentést a rendőrségen, hogy a férfit felelősségre vonhassák a megtévesztésért. Információink szerint a férfi megváltoztatta az eredeti vezetéknevét, ezért szerepelt a rendőrség körözési adatbázisában más névvel, mint ahogyan sokan ismerik őt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában