Bűnügy

2024.01.22. 10:50

Megtalálták a rendőrök a salgótarjáni betörőt a fáskamrában is, a szekrényben is

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 42 éves férfit, aki egy szekrényben próbált elrejtőzni a felelősségre vonás elől.

Nool.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság több bűncselekmény elkövetése miatt nyomozást folytat a férfi és társa ellen, akik tavaly december 4-én az éjszakai órákban lakatlefeszítéssel jutottak be egy fészerbe, ahonnan elloptak egy fűkaszát és egy motorfűrészt, 300 ezer forint kárt okozva – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A nyomozó hatóság január 8-án a lakásán kereste a férfit, akinek a felesége azt mondta, hogy férje elment otthonról, azonban a ház átkutatása során megtalálták őt a fáskamra mögött elbújva. A gyanúsított nem először alkalmazza ezt a módszert a felelősségre vonás kikerülésére: egy másik, jelenleg is folyamatban lévő büntetőeljárásban a rendőrjárőröket a felesége szintén félrevezette, ekkor a tolvaj egy ruhásszekrényben bújt el.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a férfi jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészségi állásponttal egyetértve – elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában