Bűncselekmény

2024.01.19. 10:59

Letartóztatás lett a családi betörésből: négymilliót zsákmányoltak egy szécsényi telephelyről

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy testvérpár és fiatalkorú unokaöccsük letartóztatását.

Nool.hu

Sok mindent zsákmányoltak

Forrás: Ügyészségi iratok

A gyanúsítottak január 12-re virradó éjjel, a kerítést megbontva bejutottak egy szécsényi telephelyre, ahol a biztonsági kamerák közül az egyiket lapáttal leütötték, a másikat pedig az ég felé fordították, majd az iroda ajtaját több rúgással beszakították – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint megtudtuk: az ingatlanból szerszámgépeket, egy értékes órát, egy fényképezőgépet, egy mobiltelefont és több mint 1 millió 700 ezer forint készpénzt loptak el, és az épület elől eltulajdonítottak egy quadot is. Az elkövetők a lopással mintegy 3 millió 800 ezer forintos, a rongálással pedig 300 ezer forintos kárt okoztak.

Mint arról a közleményben beszámoltak: a három férfi ellen több eljárás is zajlik bűncselekmények miatt, ketten büntetve is voltak már.

Az ügyészség indítványa alapján a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája mindhárom férfi letartóztatását elrendelte a bűnismétlés veszélyére figyelemmel. A bíróság végzését a gyanúsítottak is tudomásul vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában