Lopás

2024.01.05. 08:05

Két szátoki és egy legéndi férfi állt össze, hogy kifosszák a környéket

A rétsági rendőrök elfogták azt a két szátoki és egy legéndi férfit, akik betöréseikkel többmilliós kárt okoztak.

Nool.hu

Több mindent is zsákmányoltak

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint egy 49 éves szátoki lakos még október közepén megegyezett 19 és 44 éves társával abban, hogy betörnek egy legéndi családi házba, és értékeket zsákmányolnak. Személygépkocsival hajtottak az ingatlanhoz, amelynek melléképületéből fűkaszákat és láncfűrészt vittek el. Két héttel később egy másik legéndi ház fészerét pakolták ki, ahonnan két fűkaszával távoztak. November elején szintén találkozott a hármas, és egy legéndi lovarda területéről loptak el hat nyerget, több kantárt, illetve négy láncfűrészt és egy fűkaszát. 

Tovább folytatták a bűncselekmény-sorozatot, és egy hónappal később egy Romhányban található telephelyen tűnt fel a három elkövető. Levágták a lakatot ajtóról, és az épületből négy láncfűrészt vittek el.

A 49 éves férfi utolsó lopását január 2-án követte el 19 éves szátoki társával: egy bánki raktárépületben három fűkaszát vettek magukhoz. A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai másnap fogták el a három tolvajt, előállították, majd lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A legidősebb férfit őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában