Rablás

2024.01.09. 11:00

Kávéba kevert gyógyszerrel kábította el ügyfelét a takarítónő

Az ügyészség fellebbezése nyomán súlyosabb büntetést kapott az a 39 éves nő, aki társával elkábíttatta, majd kirabolta idős áldozatát.

Nool.hu

A két nő erős gyógyszerrel kábította el áldozatát

Forrás: Pixabay

A Balassagyarmati Járási Ügyészség 2022 júniusában rablás miatt emelt vádat két nő ellen, akik egy évvel korábban elkábították és kirabolták ismerősüket, egy 74 éves rétsági férfit. Elkövetéskor a 37 éves rétsági nő három darab Frontin tablettát összetört, azt kávéba keverte és átadta a társának, az elkövetéskor 19 éves ludányhalászi nőnek, aki a sértett takarítónőjeként dolgozott.

A férfi a kávé elfogyasztása után eszméletét vesztette, ezután a nő elvette a pénztárcáját, benne a személyes irataival, kétezer forint készpénzzel és a bankkártyájával együtt, majd azt átadta társának. A 37 éves rétsági nő a bankkártyával több helyen vásárolt közel ötvenezer forint értékben.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság 2023 júliusában az idősebb nővel szemben ítéletet hozott, akit bűnsegédként elkövetett rablás bűntette és több más bűncselekmény elkövetése mellett halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A döntéssel szemben a nő és védője enyhítés érdekében, míg az ügyészség a súlyosítás érdekében fellebbezéssel élt. A Nógrád Vármegyei Főügyészség – a járási ügyészség indokait fenntartva – kifejtette, hogy a középmértéktől enyhébb tartamú szabadságvesztés eltúlzottan enyhe a többszörösen büntetett előéletű, többszörös halmazatban álló bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt megvalósító nővel szemben. A büntetési célokat kizárólag a hosszabb tartamú, középmértéket elérő tartamú szabadságvesztés szolgálja.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék egyetértve az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal, a nőt halmazati büntetésül 6 év 6 hónap börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés jogerős. A büntetőeljárás a fiatalabb nővel szemben jelenleg is folyamatban van, ügyében elsőfokú ítélet ezidáig nem született.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában