Katasztrófavédelem

2024.01.14. 20:08

Így zajlik a szolgálatváltás a salgótarjáni tűzoltó-parancsnokságon (fotók)

A Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon mindennap, pontban hét órakor, szinte már rutinszerűen zajlik a reggeli szolgálatváltás.

Nool.hu

Forrás: NVKI | Kapás Márton

Ezen a reggelen sem volt kivétel. Vasárnap az "A" csoport vette át a tűzoltószereket a tegnap szolgálatot teljesítő "C" szekciótól - közölte közösségi oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Azonban a reggeli szolgálatváltás itt nem csupán csak egy ceremónia, ennek a pillanatnak kiemelt szerepe van a tűzoltók mindennapi felkészültségében és a hatékony beavatkozás biztosításában.

Az ellenőrzés során a tűzoltók alaposan szemügyre veszik a készenléti járműveket a szivattyútól kezdve egészen a fényjelzésekig. Az üzemanyagtartályok, víztartályok és akkumulátorok feltöltöttsége is kritikus elemek. Az előző napi szolgálatot teljesítő csapatnak persze az is felelőssége, hogy tiszta, kifogástalan állapotban lévő felszereléseket adjanak a következő csoportnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában