Üldözés

2024.01.25. 17:23

Forgalommal szemben menekült a rendőrök elől egy autós Pásztónál

Egy jármű fedélzeti kamerája is rögzítette, ahogyan az ámokfutó autós a rendőrök elől menekülve, a forgalommal szemben hajt fel a 21-es főútra Pásztónál. Úgy tudjuk, arról az autóról van szó, mely nem sokkal később Jobbágyiban, a Hunyadi úton teljesen kiégett.

Nool.hu

Egy arra járó autós fedélzeti kamerája rögzítette a nem mindennapi jelenetsort

Forrás: Nool.hu

Autós üldözésre figyelt fel egy férfi csütörtökön Pásztó külterületén, a 21-es főútnál. Mint arról a Facebookon beszámolt, a rendőrök elől menekülve, a forgalommal szemben haladva hajtott ki a főútra egy autós. A férfi autójában lévő fedélzeti kamera rögzítette a jelenetet, ahogyan azt is, hogy nem sokkal az ámokfutó után a megkülönböztető jelzést használó rendőrautó is elhúzott mellette, miközben ő az út szélére húzódott. Megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot; amint tájékoztatást kapunk a történtekkel kapcsolatban, beszámolunk a fejleményekről.

Az Agria TV mindeközben úgy értesült, hogy összefüggés lehet az autós üldözés és egy tűzeset között, melyről délelőtt a Noolon is beszámoltunk. Mint megírtuk, Jobbágyiban, a Hunyadi úton kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó. A tűzoltók kiérkezésekor nem tartózkodott senki a jármű közelében.

„Valószínűleg rendőri intézkedés elől menekült egy autós Pásztó és Jobbágyi között. A nagy sebességet a kocsi nem bírta és kigyulladt majd kiégett. A vezető elfutott a helyszínről. Úgy tudjuk, néhol 180km/óra volt a sebesség, volt ahol forgalommal szemben is ment az autó” – írta az Agria TV a tűzeset kapcsán.

Drogos lehetett az ámokfutó?

Az Agria TV bejegyzését megosztotta Farkas Attila, Pásztó polgármestere is. Közösségi oldalán úgy fogalmazott a városvezető: „Hihetetlen! Ordító felelőtlenség mások életét veszélyeztetni. Nem leszek meglepett, ha az ámokfutóról kiderül:  kábítószeres állapotban volt.”

Egy szemtanú is hozzászólt a poszthoz. Azt írta: „Délelőtt többen is utána fordultunk, amikor a Bügéből kirongyolt és záróvonalon előzve hajtott a Fő utcán. Már akkor is füstölt. Sőt még egy gyermek is ült benne.”

Volt már üldözés Nógrádban

Néhányan azt hiszik, hogy megléphetnek a rendőrök elől, így nem ez volt az első autós üldözés Nógrád vármegye területén az elmúlt években. 2021 őszén webkamerák is rögzítették, hogy a fél belvároson át üldöztek egy autóst a rendőrök Salgótarjánban.

2022 októberében írtunk arról, hogy a Rétság Rendőrkapitányság járőrei a város belterületén akartak ellenőrizni egy osztrák honosságú személygépjárművet, ám a sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhajtott. Az üldözésnek az vetett véget, amikor az illető a hajsza közben nekiütközött Balassagyarmat belterületén egy áramellátó transzformátornak.

 Tavaly nyáron nagy sebességgel hajtott át egy autós Balassagyarmat főterén, ami a Múzeumok Éjszakájának záróeseménye, a tűzzsonglőr-bemutató miatt éppen le volt zárva. Helyszíni beszámolók szerint több rendőr is üldözőbe vette a járművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában