Sikkasztás

2023.12.07. 10:22

Zsebre tette a másnak megítélt támogatást egy nógrádi nő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy 30 éves nő ellen, aki a hozzá segítségért forduló rokonát károsította meg több mint 2 millió forinttal.

Több mint kétmillió forinttal károsította meg rokonát a csaló

Forrás: Pixabay

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a sértett még tavaly ősszel arra kérte rokonát, hogy segítsen neki a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása iránti kérelem ügyfélkapun keresztül történő benyújtásában. Megadta neki a bankszámlaszámát és az ügyfélkapu jelszavát is. A nő elektronikus úton benyújtotta a kérelmet, melyet a Magyar Államkincstár elfogadott.

A csaló nő azonban nem a sértett, hanem a saját bankszámlaszámát írta be, ezért a Magyar Államkincstár által megállapított 2.146.475 forint támogatás az ő számlájára érkezett meg. A sértett többször érdeklődött a nőnél a támogatásról, így a csaló létrehozott egy hivatalosnak tűnő e-mail címet és közölte, hogy ott kell érdeklődnie, majd a leveleire ő maga vádlott válaszolt azért, hogy a férfi ne szerezzen tudomást arról, hogy a támogatás összegét már elutalták.

A vádlott a megítélt támogatás egy részét szerencsejátékra, a többi részét saját céljaira fordította, így az unokatestvérének okozott több milliós kár jelenleg is fennáll. A járási ügyészség nagyobb kárt okozó csalással vádolta meg a büntetlen előéletű és a cselekményt beismerő nőt. Vádiratában büntetővégzés alkalmazását, ebben felfüggesztett szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványozott. 
Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában