Akadály

2023.12.07. 12:15

Jó pár centi hó borítja a nógrádi tájat – kidőlt fák, elakadt kamionok okoznak gondot az utakon

Ma hajnalra vastag hótakaró lepte el szűkebb hazánkat. A tűzoltóknak kidőlt fák és leszakadt vezetékek, a rendőröknek pedig elakadt kamionok, árokba csúszott járművek adtak munkát.

Gulyás Edina

Forrás: Pixabay

Nem unatkoztak szűkebb hazánk hivatásos és önkéntes tűzoltói csütörtök hajnalban és délelőtt, az éjszaka lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt kidőlt fák adták a legtöbb munkát.

– Közúti forgalmat akadályozták a kidőlt fák Felsőtold és Garáb között, Nagylócon a Bajcsy-Zsilinszky úton, Bokor településen a Szabadság úton, Alsópetényben a Petőfi úton, Bercelen a Rózsa úton, Bánkon a Jázmin utcában, továbbá Romhány és Kétbodony, Pásztón Hasznos és Mátrakeresztes között, Bánk külterületén is. Salgótarjánban a Rákóczi úton félpályás, míg Kétbodony és Szécsénke között teljes útzárat okoztak az úttestre dőlt fák – tájékoztatta portálunkat Juhász László alezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője.

Hozzátette: Kétbodony és Szente között, Szécsényben a Rimóci úton, Bánkon a Juhász Gyula utcában vezetékre dőlt fák adtak munkát, Szügyön pedig telefonvezeték lógott az Ifjúság útra, veszélyeztetve a forgalmat. A vármegye hivatásos és önkéntes egységei kézi erővel és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

– Az egységek folyamatosan dolgoznak a káresemények felszámolásán – közölte Juhász László. 

A rendőröknek is adott munkát ma délelőtt a kialakult hóhelyzet. A közútkezelő munkatársai ugyan már kora reggel elkezdték a utak síkosságmentesítést, amit folyamatosan végeznek, ennek ellenére több kamion is elakadt Nógrád vármegye területén. 

– A 2-es és a 22-es számú főúton is árokba csúszott, elakadt kamion okozott félpályás útzárat. A műszaki mentés mindkét esetben sikeresen befejeződött, jelenleg a forgalom az egész vármegyében folyamatosan halad – ismertette Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Mint mondta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy csak kifogástalan műszaki állapotú és téli gumiabronccsal felszerelt gépjárművel induljanak útnak. Elindulás előtt tisztítsák meg autójukat a hótól, jégtől, párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Kerüljék a gyors, hirtelen kormánymozdulatokat, a sebesség megválasztásánál alkalmazkodjanak a megváltozott útviszonyokhoz, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék, kerüljék az erőteljes fékezéseket. Tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot és a csúszós utakra tekintettel a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában