Cannabis

2023.12.01. 11:41

A kályhában akarta elégetni a drogot a két diósjenői díler, amikor megjelentek a rendőrök (videó)

Két Diósjenőn élő férfi cannabist termesztett az udvaron és a lakásban is.

Nool.hu

Termesztették és fogyasztották is a kábítószert

Forrás: police.hu

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai november 29-én megjelentek egy 28 éves diósjenői férfi házánál, mivel információ merült fel arról, hogy 29 éves társával kábítószert birtokolnak.

Az információ nem volt alaptalan, ugyanis az egyenruhások összesen bruttó 782,9 grammnyi, rudakba préselt és ömlesztett, droggyanús növényi törmeléket találtak. Mindezeken kívül előkerültek az anyag kiporciózásához szükséges eszközök – őrlő, tömörítő, vágó, digitális mérleg – is. Az ingatlanban kialakítottak továbbá egy olyan helyiséget, amelyet a növények további termesztésére alkalmas fűtési és szellőzési rendszerrel láttak el.

Mielőtt a rendőrök a kutatást megkezdték volna, a két tettes megpróbálta megsemmisíteni az illegális anyagokat oly módon, hogy az égő kályhába dobálták azokat. A megmaradt és lefoglalt kábítószergyanús anyag mennyiségéből is megalapozottan feltehető, hogy azt nemcsak saját célra termesztették, hanem kereskedni kívántak vele.

A 29 éves férfi diósjenői lakhelyén is kutatást tartottak a rendőrök, ahol egy gépkocsiban elrejtve további bruttó 193,3 gramm zöld növényi törmelék, bruttó 54,8 gramm mag és a növények termesztéséhez szükséges, nagy teljesítményű izzók, ventilátorok, párátlanító- és szárítóberendezések kerültek elő.

A rendőrök a megtalált anyagokat gyorsteszttel vizsgálták meg, amelyek minden esetben pozitív jelzést mutattak cannabisra, azaz kábítószernek minősülnek. Az előállított diósjenői lakosok vizeletmintáján elvégzett gyorsteszt azt is kimutatta, hogy fogyasztottak a drogból.

A rétsági nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlete és kábítószer birtoklása bűntett miatt hallgatták ki. A 28 éves férfit őrizetbe vették, társa ellen pedig elfogatóparancs volt érvényben, így őt átszállították a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában