Ügyészség

2023.11.08. 09:52

Sorozatban fosztogattak – vádat emeltek a nógrádi tolvajpáros ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatal pár ellen, akik öt bűncselekményt követtek el a saját környékükön.

Nool.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség közleménye szerint 2023 februárja és májusa között öt különböző sértett sérelmére követtek el bűncselekményeket egy nógrádi településen és a szomszédos faluban.

Ebben az időszakban három alkalommal betörtek ugyanabba a családi házba, először 70 kilogramm fagyasztott húst és krumplit zsákmányoltak, valamint a falból gázcsöveket téptek ki, másodjára ugyancsak hústermékeket és egy hajszárítót vittek magukkal, a harmadik esetben viszont már nem tulajdonítottak el semmit. A sértettnek összesen több mint 280 ezer forint kárt okoztak.

A pár két másik bűncselekményt is elkövetett: május 6-án egy gépkocsi ablakát betörték, valamint a bal első ajtó zárját kiszakították és megkísérelték a járművet eltulajdonítani, azonban a szomszédok megzavarták őket, ezért elfutottak. A gépkocsiban majdnem az értékével azonos nagyságú, 280 ezer forint rongálási kárt okoztak.

Másnap egy ingatlanhoz mentek, ahová a lakók beengedték őket, majd a házigazdák figyelmetlenségét kihasználva elloptak egy mobiltelefont. Ekkor a bűncselekménnyel okozott kár megtérült, mert az intézkedő rendőrök a telefont a sértettnek visszaadták.

A férfi további két lopást is elkövetett: április 13-án reggel egy családi ház kapuját mozgató motort megrongálta, az így kinyitott kapun bement, és a fészerből eltulajdonított egy fűkaszát és egy kompresszort, több mint 640 ezer forint kárt okozva.

Május 1-jén este pedig egy élelmiszerboltba surrant be a nyitott ablakon át, ahonnan magával vitte a pénzkazettát a benne lévő 700 ezer forint készpénzzel együtt.

A büntetett előéletű férfit az ügyészség öt, büntetlen társát három lopási cselekménnyel vádolja. A letartóztatásban lévő férfivel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, a nővel szemben pedig közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt, és az okozott károkat is meg kell fizetniük.

A vádlottak beismerése esetére az ügyészség mértékes indítványa a férfi esetében 2 év 6 hónap börtönbüntetés, és 3 év közügyektől eltiltás, míg társa 300 óra közérdekű munka büntetésre számíthat, ha tetteit beismeri, és lemond a tárgyalás tartásához való jogáról.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában