Nool.hu videó

2023.11.03. 13:46

Itt van a ködös időszak, több száz láthatósági eszközt osztottak szét a rendőrök Tarjánban (videó)

A Látni és látszani kampány keretében idén is megtartotta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Light Friday elnevezésű programot péntek délelőtt az egyik salgótarjáni bevásárlóközpont parkolójában.

Nagy Orsolya

A Látni és látszani című kampányban a rendőrök a láthatóságot elősegítő eszközöket ajándékoztak az érdeklődőknek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A hagyományokhoz hűen az érdeklődők idén is láthatóságot biztosító eszközöket vehettek át a rendőröktől, az őszi-téli időszakban várható, ködös-párás látási viszonyok által okozott veszélyhelyzetek megelőzésére. 

Bárnai Kinga, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának titkára elmondta portálunknak, hogy a közlekedési szakemberek az érdeklődők részére néhány óra alatt több száz gyermek és felnőtt láthatósági mellényt, kerékpáros lámpaszettet és fényvisszaverő karpántot, illetve matricát osztottak ki. A rendőrök az őszi-téli közlekedésre vonatkozó balesetmegelőzési tanácsokkal, valamint ezzel kapcsolatos szóróanyagokkal is várták a látogatókat.

Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az őszi-téli időszakban igen csak romlanak a látási viszonyok, ezért nagyon fontos, hogy a gépjárművel közlekedők indulás előtt mindig ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát, különös tekintettel a világítóberendezések működésére. A gyalogosok és a kerékpárral közlekedők ebben az időszakban pedig fokozottan ügyeljenek a láthatóságukra és gondoskodjanak a kerékpár megfelelő kivilágításáról – közölte Bárnai Kinga.

Hozzátette: arra biztatják a rendőrök a sofőröket, hogy mindenképp vizsgáltassák át autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában