Ellenőrzés

2023.11.02. 13:03

Hét kvadost kapcsoltak le Szarvasgedén: a technikai sportoknak nincs helyük a védett területeken!

Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet, de a természetjárók bizony gyakran találkoznak szenvedélyüket a szabadban kiélő emberekkel, még többször hallják a motorok bőgését.

Nool.hu

Szarvasgedén állították meg a hét, a sárnyomok alapján a terepről érkező kvadosot

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

A rendőrök a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreivel, az erdőgazdaságok szakembereivel együttműködve lépnek fel a természeti környezet védelme érdekében – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kifejtik: a közös fellépés egyik szegmense a környezetet károsító, engedély nélküli, esetenként védett természeti területen folytatott terepmotorozás, kvadozás és terepjárózás, azaz az off-roadozás visszaszorítása, ennek érdekében a helyi rendőri szervek hetente célirányos, fokozott ellenőrzést szerveznek.

Folytatódnak a közös ellenőrzések és akciók a közeljövőben is
Fotó: Police.hu / Forrás: Nool.hu

Az együttműködés eredményeként október 28-án délután a nemzeti park természetvédelmi őrétől érkezett jelzés a Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrsének egyenruhásaihoz, miszerint kvadosok és off-roadosok jelentek meg a rendőrőrs működési területén. A rendőrök az információ alapján Szarvasgedén állítottak meg hét négykerekű terepmotort, amelyek sárral szennyezett külsejéből arra lehetett következtetni, hogy nem közúton használták azokat. A rendőrök lefolytatták a szükséges intézkedéseket velük szemben.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában