Nool.hu podcast

2023.11.21. 11:28

„Biztonságos megyében élünk” – jelentette ki Nógrád bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese (podcast)

Nógrád vármegye bűnügyi helyzetéről, a legjellemzőbb bűncselekményekről, valamint azok megelőzésének lehetőségeiről beszélgettünk Dr. Kalmár Zsolttal, Nógrád vármegye bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesével.

Angyal Eszter

Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, Nógrád vármegye bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendőrségi statisztikák azt mutatják, hogy a vagyon elleni bűncselekmények az utóbbi időszakban kezdenek a háttérbe szorulni, ezzel szemben az online bűncselekmények száma rohamosan növekszik országos, de megyei szinten is, ráadásul ez utóbbi a fiatalabb és az idősebb generáció számára is komoly veszélyt jelent. Nógrád vármegyét az embercsempészetek és a migrációs hullám az, ami az elmúlt másfél évben rendkívüli módon érinti, hírportálunkon is számos alkalommal számoltunk már be a rendőrök által elkapott embercsempészek, migránsok ügyéről. 

Az erőszakos bűncselekmények szempontjából (gyilkosságok, rablások, testi sértések) az országos átlag szerinti Nógrád helyzete, azonban összességében elmondható, hogy az elmúlt 10 évben ezekben a bűncselekménykategóriákban nagyon komoly eredményeket értek el Nógrád vármegye rendőrei. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese számolt be a szűkebb hazánkra jellemző bűncselekményekről, a vármegye bűnügyi fertőzöttségéről, valamint ismertette azt is, hogy mit tehetünk mi magunk a megelőzés érdekében:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában