Gondoskodás

2023.11.17. 12:10

A hideg beköszöntével jobban figyeljünk oda a magányos, idős nógrádi emberekre!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy a hideg idő beköszöntével jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre!

Nagy Orsolya

Forrás: Pixabay

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a hidegben a fűtetlen otthonokban is könnyen történhet tragédia, ha nincs, aki az egyedül élő, magányos idősekre odafigyeljen.

Hozzátette továbbá: felelősséggel tartozunk embertársainkért, amelynek jegyében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a társszervekkel közösen az egyedül élő, idős emberekre.

A lakosság is sokat tehet a jó ügy érdekében

– Fontos, hogy látogassák egyedül élő, idős ismerőseiket gyakrabban. Figyeljenek rá, hogy legyen megfelelő mennyiségű tüzelőjük és kérdezzenek utána, hogy képesek-e önállóan befűteni. Abban az esetben, ha az utak csúszóssá válnak, kérdezzék meg, hogy el tudnak-e menni az élelmiszereket megvenni. Amennyiben a hidegben az utcán segítségre szoruló embert látnak, ne menjenek el mellette, értesítsék a mentőszolgálatot vagy a rendőrséget – hívta fel a figyelmet Király-Kollár Ramóna.

Kifejtette továbbá: mindenképpen jelezzék a rendőrségnek, ha hozzátartozójukkal, vagy ismerősükkel váratlanul, minden különösebb indok nélkül megszakad a kapcsolatuk és semmilyen módon nem tudják elérni őket. Amennyiben pedig szomszédjuknál nem tapasztalnak fűtésre utaló jelet vagy életvitelszerű mozgást szintén értesítsék a rendőrséget. Ha egy idős, esetleg magatehetetlen ember fűtetlen lakásban él, értesítsék az illetékes hatóságokat, illetve segítséget kérhetnek a 112-es központi segélyhívón is!

A sajtóreferens hangsúlyozta, hogy a tragédiák társadalmi összefogással megelőzhetők, éppen ezért figyeljünk oda egymásra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában