Csalás

2023.10.17. 08:54

Vasat gyűjteni ment, pénztárcát lopott a zabari férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves zabari férfi ellen, aki egy talált bankkártyáról több tízezer forintot vásárolt és emelt le.

Nool.hu

A vádirat szerint a férfi és sógora 2022. március 21-én megjelent vasat gyűjtve jutottak be az idős nagyoroszi sértett udvarába, ahol a vádlott pakolás közben meglátott a földön egy pénztárcát, amit elrejtett a ruházatában.

Később a benne található 3500 forint készpénzt elköltötte, a bankkártyával pedig 7 tranzakcióval (vásárlással és ATM-ből készpénz felvételével) összesen 91 ezer forintot költött el.

A járási ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétségével vádolta meg a férfit, vádiratában büntetővégzés alkalmazásával pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

A bankkártya jogtalan használatával okozott kárt a bank időközben már megtérítette a sértettnek, így a pénzintézet nyújtott be polgári igényt a vádlottal szemben. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság jár el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában