Ügyészség

2023.10.11. 09:30

Porszívócsővel esett neki vetélytársának a féltékeny nógrádi férfi

Az ügyészség három nógrádi férfit vádol garázdasággal, mivel egy féltékenységből eredő konfliktusuk bűncselekménybe torkollt.

Nool.hu

A vádirat szerint a testvérek és barátjuk közötti viszony megromlott 2021-ben, amikor az idősebb testvér elkezdett járni az ismerős volt barátnőjével. 

Az ügyészség közleménye szerint 2021. augusztus 16-án Mátraverebélyen, miután a vádlott meglátta, hogy a testvérpár egy autóban ül a lakhelye előtt, az autó felé köpött egyet. Az idősebb testvér kiszállt az autóból, és veszekedésbe kezdett. Később mindannyian távoztak, de rövidesen visszatértek a házhoz, és amikor az udvarról kilépő férfi támadólagosan közeledett a vetélytárs felé, az ököllel ütni próbált, de az ütést elkerülte.

Ezután az utcán dulakodtak, ahol az édesapa is megpróbált közbelépni, de csak arra ösztönözte fiát, hogy az udvar irányába meneküljön. Ekkor azonban a fiatalabb testvér elővett egy fémből készült, több mint 1 méter hosszú porszívócsövet az autóból, és egyszer megütötte vele a védekező édesapa karját.

Végül néhány járókelőnek sikerült szétválasztani a verekedő feleket, majd a testvérek elhajtottak a helyszínről az autójukkal.

A három férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása miatt a porszívócsővel támadó férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és – a sértett magánindítványára tekintettel – könnyű testi sértés vétsége, elkövető társai ellen garázdaság miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség. Indítványozta, hogy a bíróság a testvérpárral szemben pénzbüntetést, míg a harmadik, büntetett előéletű férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában