Cserbenhagyás

2023.10.09. 08:39

Nógrádmegyeri gázolás: letartóztatták a drogos cserbenhagyót

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kezdeményezésére egy 35 éves férfit tartóztattak le, aki részegen okozott balesetet, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Nool.hu

Az ügyészség tájékoztatása szerint, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított a férfi ellen, aki szeptember 19-én éjjel ittas állapotban és kábítószer hatása alatt vezette személygépkocsiját, és elütött egy gyalogost, de nem állt meg, nem szállt ki a járműből, semmiféle segítséget nem ajánlott fel vagy nyújtott a sértettnek.

Október 1-jén éjszaka Salgótarjánban rendőri ellenőrzés alá vonták a férfit. A rendőr légalkoholmérőt használt, ami pozitív eredményt mutatott. Ekkor a férfi hirtelen elindította járművét és menekülésbe kezdett. A városban 120-140 kilométer per órás sebességgel haladt, többször átlépte a záróvonalat, miközben a rendőrök üldözték. Végül azonban megállt, és sikerült elfogni.

A férfi ismételt és súlyos közlekedési szabálysértései, ittas vezetése, valamint a rendőrök elől való menekülése miatt a járási ügyészség a szökés veszélyének és a bűnismétlés megelőzése érdekében kérvényezte a férfi letartóztatását.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal, majd elrendelte a kényszerintézkedést.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában