Ügyészség

2023.10.24. 17:49

Nógrádi vevőknek is árulta a drogot a 43 éves nő és a fia

Az ügyész javaslatára a bíróság letartóztatta azt a 43 éves nőt és fiát, akik egy éven át új pszichoaktív anyagokat értékesítettek.

Nool.hu

Az ügyészség közleménye szerint, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytat eljárást az anya és fia ellen.

A férfit 2022 őszétől 2023. október 16-ig az új pszichoaktív anyagok beszerzésével kapcsolták össze, amiket a saját gyöngyösi otthonukban tároltak azért, hogy azokat anyjával közösen értékesítsék és hasznot húzzanak belőlük.

A gyanúsítottak rendszeresen különböző Nógrád vármegyei vásárlóknak árultak új pszichoaktív anyagokat, vagy az otthonukban, vagy egyeztetett helyszíneken.

A férfit október 16-án délután egy rendőri ellenőrzés során letartóztatták, miután a gépkocsijában találtak nettó 542 gramm fehér színű, rögös anyagot, amely új pszichoaktív anyagnak minősül, N-etil-norpentedront tartalmazva. Ezen kívül további mintegy nettó 50 gramm ugyanilyen anyagot találtak otthonukon.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kérelmére a bíróság a gyanúsítottakat egy hónapra letartóztatta, figyelembe véve a bűnismétlés veszélyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában