Bilincsben

2023.10.03. 08:49

Letartóztatták az embercsempészt, aki Ipolyszögnél bukott le

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte egy 45 éves Pest vármegyei férfi letartóztatását, aki több tucat külföldi állampolgárt szállított volna illegálisan a kontinens nyugati része felé.

Nool.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a sofőr szeptember 19-én a délelőtti órákban Ipolyszög környékén egy teherszállításra szolgáló járművet vezetett a szlovák határ felé, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták, amely során a csomagtérben közel 30, magukat szír állampolgároknak valló személyt találtak.

Az ablaktalan, személyszállításra nem alkalmas raktérben összezsúfolódott személyeknek érvényes úti okmányuk nem volt, Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, a szerb-magyar határtól Szlovákián át Németországba akartak eljutni.

A rendőrség csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfi jelenlétének biztosítása érdekében letartóztatási indítvánnyal élt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája felé, aki az ügyészi állásponttal egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést, mely a terhelt fellebbezése folytán még nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában