Csalás

2023.10.04. 08:12

Interneten rendelt a szécsényi vásárló, az eladónak esze ágában sem volt odaadni a hangfalat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 21 éves Somogy vármegyei nő ellen, aki interneten hirdetett műszaki terméket, de miután megkapta a sértett pénzét, a vevő többé nem tudta őt elérni.

Nool.hu

A vád szerint a nő 2022 júniusában kezdte árulni az interneten a bluetooth-os hangfalat 85 ezer forintért. A szécsényi sértett jelentkezett, aki nem akart Somogyba utazni, hanem postán kérte a hangfal elküldését, előre átutalva a hirdető bankszámlájára összesen 88.490 forintot.

A nő az utalás megérkezését még visszajelezte a sértett részére, azonban a további kérdéseire már nem adott választ, megkereséseire nem reagált és a terméket sem küldte meg neki.

A vádlottnak valódi eladás nem állt szándékában, célja kizárólag a sértett pénzének megszerzése volt. Mivel a hirdetéssel megtévesztette a vevőjét, és mivel számos hasonló cselekményt is elkövetett más megyékben, ami miatt a rendszeres haszonszerzésre törekvés is megállapítható volt a terhére, az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta meg, és vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, valamint a sértettnek okozott kár megtéríttetésére tett indítványt. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában