Kenőpénz

2023.10.31. 15:00

Bíróság elé állt az ecsegi férfi, aki ötvenezer forinttal próbálta megkenni a rendőröket

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította azt a részegen vezető ecsegi férfit, aki kenőpénzzel akart kibújni az igazságszolgáltatás elől.

Nool.hu

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint szeptember 4-én, éjszaka, a Pásztói Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrök intézkedtek egy Nógrád vármegyei férfival szemben. Az elkövető figyelmen kívül hagyta a STOP táblát, megállás nélkül behajtott egy kereszteződésbe, és autóját bizonytalan úttartással kormányozta. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a férfi vezetési jogosultsága idén februártól szünetel, és mivel az ittasság jeleit mutatta, meg akarták szondáztatni.

A férfi tudva azt, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, arról érdeklődött, hogy van-e lehetőség az ügyet másképp rendezni, utalva arra, hogy ne kelljen megfújnia a szondát. Az elkövető 50 ezer forintot ajánlott a rendőröknek azért, hogy elengedjék, a további intézkedéstől eltekintsenek, és ne kezdeményezzenek vele szemben szabálysértési és büntetőeljárást.

A kenőpénzt a rendőrök visszautasították és felhívták a férfi figyelmét arra, hogy a felajánlásával bűncselekményt követ el, de a férfi ennek ellenére megismételte korábbi kijelentését, még azt követően is, hogy a légalkoholszint mérés bűncselekményi értékhatárt meghaladó eredményt mutatott.

A nyomozó ügyészség – a szintén ittas járművezetés miatt büntetett – elkövetőt gyorsított eljárásban, október 31-én a Balassagyarmati Törvényszék elé állította. A férfi terhére rótt minősített hivatali vesztegetés bűntettét a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Jutalmazták a rendőröket

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől vehettek át elismerő oklevelet azok a pásztói rendőrök, akik nem fogadták el a vesztegetésként felajánlott pénzt. A Pásztói Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai, Balogh Dávid rendőr zászlós, körzeti megbízott és Danyi Kevin rendőr őrmester Szarvasgedén vonta ellenőrzés alá a 43 éves ecsegi férfit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában