Biztonsági eszközök

2023.09.26. 15:31

Több mint 150 szabályszegőt szűrtek ki Nógrád útjain a rendőrök (videó)

A nógrádi rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a sofőröknél.

Nool.hu

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a nógrádi rendőrök

Forrás: Police.hu

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) a napokban hajtotta végre Európában a Safety Days elnevezésű közlekedésbiztonsági programját, amelynek célja, hogy aznap senki ne veszítse életét Európa közútjain. – A programhoz a Nógrád vármegyei rendőrök is csatlakoztak és ennek keretében komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre, amely elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték Nógrád közútjain – tájékoztatott Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Hozzátette: az egyenruhások emellett nagy hangsúlyt fektettek a szabálytalanul közlekedők kiszűrésére is. A rendőrök az akció alkalmával 137 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, a szabályszegők közül 120 járművezető, míg 17 utas volt. Őket közigazgatási bírsággal sújtották.

– Az ellenőrzés során munkatársaink egyéb közlekedési szabályszegés miatt 14 helyszíni bírságot szabtak ki, valamint két járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek – emelte ki a sajtóreferens. 

Tartsák be a szabályokat!

A Nógrád Vámegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a KRESZ szabályainak betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. – Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nélkül jelentősen megnő a súlyos vagy akár halálos sérülések kockázata. Ne feledjék! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért! – hangsúlyozta Király-Kollár Ramóna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában