Átverés

2023.09.25. 14:40

Ne hívogass, le vagy húzva! – javítás helyett eladta ismerőse rollerét a nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség sikkasztás miatt vádat emelt egy 29 éves észak-nógrádi férfi ellen, aki eladott egy neki javításra átadott elektromos rollert.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2022. szeptember 13-án a sértettől átvette javításra annak meghibásodott elektromos rollerét. Másnap közölte vele, hogy egy alkatrész cserére szorul, és megegyeztek abban, hogy bontott alkatrészből munkadíjjal együtt 20 ezer forintért elvégzi a javítást

– Néhány nap múlva a férfi a megjavított rollert egy ismeretlen személynek 25 ezer forintért eladta, majd ezt követően is azzal hitegette a sértettet, hogy a rollerre lenne vevő, de miután a sértett többször is visszakérte telefonon a járművet, 2022. október 4-én megmondta neki, hogy „eladtam a rollert, ne hívogass, le vagy húzva”, majd megszakította a hívást – írták.

A vádlott a bűncselekménnyel a sértettnek 100 ezer forint kárt okozott, ami azóta sem térült meg. A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben sikkasztás vétsége miatt emelt vádat, tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, és marasztalása esetén a férfinek az okozott kárt is meg kell térítenie. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában