Ügyészség

2023.09.11. 09:38

Letartóztatták az autókat és a buszokat megrongáló romhányi férfit

Egy 27 éves romhányi férfit letartóztattak a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozó bírájának döntése alapján, miután a Balassagyarmati Járási Ügyészség lopás és rongálás vádjával indítványozta őrizetbe vételét.

Nool.hu

Az egyik megrongált busz

Forrás: Police.hu

Mint arról korábban portálunk beszámolt, egy 27 éves romhányi férfit gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök, miután a sajátos módon, autóbuszok és személygépkocsik rongálásával vezette le feszültségét.

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a gyanúsított a lopással 120 ezer forint, az autóbuszok megrongálásával további 380 ezer forint kárt okozott. Még ezen az éjszakán öt parkoló autó szélvédőjét vagy ablaküvegét törte be, ezzel összesen 620 ezer forint kárt okozva a tulajdonosoknak.

A Rétsági Rendőrkapitányság lopás bűntettével és rongálás vétségével gyanúsította meg a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik, és a fenti cselekmények elkövetését megelőzően egy hónappal szabadult letartóztatásából.

Az ügyészség ezért a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványt tett a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazására, melyet a nyomozási bíró el is rendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában