Bűncselekmény

2023.08.31. 15:16

Dühében buszokat és autókat rongált meg a romhányi férfi, milliós kárt okozott

Egy 27 éves romhányi férfit gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök, miután a sajátos módon, autóbuszok és személygépkocsik rongálásával vezette le feszültségét.

Nool.hu

Az egyik megrongált autóbusz

Forrás: Police.hu

A rendőrség közleménye szerint a férfi augusztus 29-én este Romhányban szórakozott, amikor rátalált az autóbusz parkolóra. Itt két jármű ajtóüvegét betörte és az egyikből egy mobiltelefont, illetve a tolatókamera kijelzőjét is ellopta. A másik buszban a pénztárkazettát kísérelte meg felfeszíteni, azonban nem járt sikerrel, így onnan értékek nélkül távozott. A férfi a rongálással 1,1 millió forint kárt okozott.

A buszok feltörése közben mindkét keze megsérült és vérezni kezdett, ezért feldühödött, majd úgy döntött, hogy a környékbeli gépkocsikon vezeti le a maradék feszültséget. Ennek az lett az eredménye, hogy öt autó szélvédőjét betörte, amivel 620 ezer forintos kárt okozott.

A romhányi férfi öt autó szélvédőjét is betörte
A romhányi férfi öt autó szélvédőjét is betörte
Forrás: Police.hu

Az elsődleges szakvélemény alapján az autóbuszokban és személygépkocsikban okozott kár 1 millió 720 ezer forint értékű.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a romhányi lakost elfogták, és az ellopott mobiltelefont lefoglalták. A nyomozók a férfit lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett, majd őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában