Gyorshajtás

2023.09.11. 10:53

70 helyett 130-cal száguldott egy sofőr Vizslás-Újlaknál

Egy sofőr 130-cal közlekedett egy olyan útszakaszon, ahol a megengedett sebesség 70 kilométer per óra lett volna.

Nool.hu

Drága menet volt

Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának járőrei rendszeresen ellenőrzik a megye közutait, hogy csökkentsék a közlekedési balesetek számát és kiszűrjék a szabálytalanul közlekedőket.

Fontos hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás magas baleseti kockázatot hordoz magában. Ennek megfelelően a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendszeresen tájékoztatást nyújt a megye közutain történt kiemelt sebességtúllépésekről a balesetek megelőzése érdekében.

A rendőrség közleménye szerint a napokban a Vizslás-Újlak településrészén, a 21-es számú főúton egy gépjárművezető 130 kilométer per órás sebességgel haladt, noha a megengedett sebesség 70 kilométer per óra volt. A rendőrség 78 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki rá, és 4 közúti közlekedési előéleti pontot róttak fel. 

Ne éri meg a kockázat!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság emlékezteti a sofőröket, hogy nem éri meg sietni, ugyanis a sofőr a sebességhatárok átlépésével hosszú úton is csak perceket nyerhet, viszont szabályszegő magatartásával saját és mások életét, egészségét veszélyezteti, emellett jelentős pénzbüntetést és a vezetői engedélyének elvesztését kockáztatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában