Illegális bevándorlók

2023.09.12. 10:34

3 nap alatt 59 migránst fogtak el a nógrádi rendőrök, 15-en elmenekültek

Az elmúlt hétvégén több vármegyei településen intézkedtek a nógrádi rendőrök olyan személyekkel szemben, akik magukat szír állampolgárnak vallották, de nem tudták igazolni jogszerű tartózkodásukat Magyarországon.

Nool.hu

Az illegális bevándorlók egy kocsi rakterében bujkáltak

Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szeptember 8-án, délután és szeptember 9-én, délelőtt Hont és Parassapuszta területén intézkedtek a rendőrök, akik összesen 12, másnap délelőtt pedig 10 gyalogost ellenőriztek, akik a szlovák-magyar államhatár felé tartottak.

Szeptember 10-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Rétságon ellenőriztek egy román rendszámmal ellátott kisbuszt, amelyet egy 20 éves román állampolgár vezetett. A járműben 12 külföldi állampolgárt találtak, akik illegálisan lépték át Magyarország határát. Az embercsempészt a rendőrök elfogták és előállították a Rétsági Rendőrkapitányságra.

Migráns
A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai minden esetben visszaszállították az illegális migránsokat a déli ideiglenes határzárhoz
Forrás: Police.hu

Ugyanezen a napon, Őrhalom közelében, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 17 migránssal szemben intézkedtek, akik gyalog közlekedtek.

Diósjenő közelében ugyancsak szeptember 10-én, kora reggel a település polgárőrségének tagjai egy gyanús külföldi rendszámú gépjárműre lettek figyelmesek, amely a Kemencei úton haladt. A jármű vezetője az egyenruhásokat meglátva nagy sebességgel tolatni kezdett és az árokba hajtott. Az odaérkező polgárőrök 8 külföldi állampolgárt találtak a gépkocsi utasterében, akiket feltartóztattak.

Néhány órával később egy másik gyanús gépjármű haladt el a helyszínelést végző nyomozók mellett. Az induló rendőrök csak az üres gépkocsit találták meg, amelyben korábban mintegy 15 fő utazhatott, feltételezhetően illegális migránsok. Azokat nem sikerült felkutatni.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai minden esetben visszaszállították az illegális migránsokat a déli ideiglenes határzárhoz. A vármegyei nyomozók a diósjenői ügyekben és a román állampolgárral szemben embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak. Az elfogott férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették és az ügyészségen megtörtént letartóztatásának az indítványozása. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában