Baleset

2023.08.25. 10:47

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget az autó sofőrje, súlyosan megsérült az idős motoros Gyarmaton

Egy 44 éves férfi járművével balra kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget a szemből érkező segédmotoros kerékpárosnak, ezért összeütköztek.

Gerhát Karina

Egy 44 éves férfi járművével balra kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget a szemből érkező segédmotoros kerékpárosnak

Forrás: Police.hu

– A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 44 éves érsekvadkerti lakossal szemben – mondta el portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: a férfi június 25-én közlekedett személygépkocsival Balassagyarmaton, a Kóvári úton, Ipolyszög irányából, amikor haladása során az általa vezetett járművel egy bevásárlóközpont parkolójába balra történő bekanyarodásakor nem biztosított elsőbbséget a szemből, a városközpont irányából szabályosan közlekedő segédmotoros kerékpáros részére, ezért a járművek összeütköztek.

Mint megtudtuk: a baleset következtében a kétkerekű járművel eleső 70 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, illetve a járművekben anyagi kár keletkezett.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárta, és a keletkezett iratokat megküldte az ügyészség részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában