Ügyészség

2023.08.18. 10:57

Kölcsönkérte az autót, majd ellopta a katalizátort a büntetett előéletű nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 45 éves férfi ellen emelt vádat, mert levágatta és eladta egy ismerőse autójának katalizátorát anélkül, hogy az autó tulajdonosa tudott volna róla.

Nool.hu

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint, 2021 márciusában a 45 éves, büntetett előéletű férfi férfi kölcsönkérte ismerősétől az autót néhány napra. Ehelyett azonban a gépjárművet egy autószerelőhöz vitte, ahol levágták és eltulajdonították a katalizátort anélkül, hogy az autó tulajdonosa tudott volna róla vagy engedélyezte volna. 

A gépkocsi tulajdonosa csak napokkal később észlelte, hogy valami nincs rendben a járművel, de csak akkor derült ki, hogy a katalizátor hiányzik belőle. A férfi a gépkocsit visszaadta, de nem szólt a katalizátor hiányáról.

A vád szerint a férfi összesen több mint 400 ezer forint kárt okozott azzal, hogy a katalizátort ellopta, majd eladta. A kár nagy részét a vádlott az autótulajdonosnak kifizette.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt a napokban emelt vádat a férfi ellen, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában