Káresetek

2023.08.07. 11:30

Kidőlt fa, de vízzel telítődött pince is adott munkát a nógrádi tűzoltóknak

Vasárnap is bőven akadt feladatuk szűkebb pátriánk tűzoltóinak.

Nagy Orsolya

A hét utolsó napján is nagy károkat okozott a vihar

Forrás: Nool

Fotó: Gerhát Karina

Összesen tizenhárom alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak vasárnap reggeltől hétfő reggelig a viharos időjárás és a nagy mennyiségű eső miatt. 

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az esetek többségében kidőlt fák és leszakadt faágak adtak munkát az egységeknek. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt növényi részek, máshol elektromos és távközlési vezetékeket szakítottak le. 

– Karancsalján, az Arany János úton egy parkoló személyautóra és egy családi ház kerítésére dőlt egy nagy méretű fa. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók távolították el a fát. Pásztón egy családi ház pincéjét, egy másik háznak pedig az udvarát öntötte el az esővíz. Mindkét helyszínen a helyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be – közölte Kapás Márton. Hozzátette: az előbbieken kívül Salgótarján, Szécsény, Bánk, Herencsény, Csesztve, Nemti, Mátraszentimre, Szuha és Vanyarc településekre riasztották még a vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltóit kidőlt fák és lehasadt faágak miatt. Az egységek kézi erővel, motoros láncfűrésszel és létraszerrel avatkoztak be a káreseteknél. Személyi sérülés egyik eset során sem történt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában