Nool.hu podcast

2023.08.30. 19:50

Bemutatjuk a salgótarjáni rendőrt és kutyáját, a négy lábon járó tekintélyt, Bakart (podcast)

Húsz éve rabolták el Berki Ferenc szívét a koromfekete németjuhászok, ő pedig rövid időn belül megtanulta, hogy hogyan idomíthatja a szolgálatára, sőt, a haza szolgálatára ezt a tekintélyt parancsoló, gyönyörű kutyát. Közös munkájukat a közelmúltban rangos elismeréssel is méltatták.

Angyal Eszter

Berki Ferenc és négylábú társa, Bakar

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Első, sőt még második ránézésre is nehéz elhinni, hogy szolgálati nevén Bakar, családjának csak Dakar, az a fajta kutya, aki szereti, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy engedi a pocaksimogatást. Márpedig ez így igaz, azonban nagyon keveseknek adatik meg ez a kegy, hisz a koromfekete németjuhász valójában rendőrkutya, méghozzá nem is akármilyen. Aligha van ember, aki a közelébe merne menni, amikor épp szolgálatban van...

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hétéves Bakar és gazdája, Berki Ferenc rendőr zászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály körzeti megbízottja májusban a magyar rendőrség kutyás szolgálatának népszerűsítése, célkitűzései megvalósításának támogatása, valamint a 2022. évi szolgálati feladatai példaértékű, kiemelkedő színvonalú és eredményes végrehajtása elismeréséül dicséretet és jutalmat vehetett át. Szerettünk volna többet megtudni a zászlósról és négylábú társáról, ezért meghívtuk őket a Hír FM és a Nool.hu közös műsorába, hogy meséljenek történetükről.

A beszélgetésre Bakar nem vállalkozott, sőt, talán szerkesztőségünk munkatársai sem bánták, hogy ez így alakult, hiszen a gyönyörű kutya végtelenül hűséges gazdájához, s talán nem túlzás azt gondolni, hogy bármikor az életét áldozná érte, így nem meglepő, hogy gazdája öt méteres körzetében sem szívesen tűri meg az idegeneket. Egy fotóra azért elcsíptük, a stúdióba azonban már csak a zászlós tartott velünk, aki valójában nem csupán szolgálati társaként, hanem családtagként tekint a rendőrkutyára. Beszélgetésünket az alábbiakban hallgathatják meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában